نوبت دهی آنلاین

نوبت دهی آنلاین

تماس با پزشک

ویزیت آنلاین
میدان ونک، بلوار میرداماد ،تقاطع ولیعصر، روبروی آزمایشگاه مسعود، جنب مجتمع اسکان ،مرکز جراحی میرداماد

درد بیضه

درد بیضه

 

بیضه ها مهمترین اندام تناسلی لازم برای باروری و بقای نسل انسانها هستند ولی بنا به دلایلی ممکن است دچار درد شود که برای فرد بسیار آزار دهنده است.

  • علل درد بیضه :

۱- عفونت بیضه ( اورکیت ) :

بیضه ها در اثر عفونت ادراری یا عفونت منتقله جنسی مثل سوزاک می توانند دچار عفونت شده و به تدریج دچار تورم و بزرگ شده ،در لمس به شدت دردناک می شوند . اوریون نیز باعث عفونت بیضه ها می شود که معمولاً قبل از بلوغ ، فرد را گرفتار می کند و باعث کوچکی بیضه می شود .

  • درمان عفونت بیضه ( اورکیت ) :

درمان عفونت بیضه آنتی بیوتیک ، استراحت ، کمپرس آب سرد و بالا نگه داشتن بیضه در مواقع استراحت است. با گذاشتن حوله سرد زیر بیضه و مصرف داروهای ضد التهاب طی ۲ تا ۳ روز ، درد فروکش می کند.

۲- عفونت اپیدیدیم (اپیدیدمیت ) :

اپیدیدیم مجموعه ای از لوله های متصل به بیضه هستند که وظیفه انتقال و تکامل اسپرم تولید شده را دارد و به لوله واز متصل می شود .اپیدیدیم می تواند در اثر عفونت ادراری یا اکثراً عفونت جنسی مثل سوزاک و کلامیدیا دچار عفونت شده و باعث ایجاد تورم و درد شدید در بیضه ها می شود .

معمولاً خروج ترشح چرکی نیز وجود دارد .

  • اپیدیدیمدرمان عفونت اپیدیدیم (اپیدیدمیت ):

درمان عفونت اپیدیدیم آنتی بیوتیک ، استراحت، کمپرس آب سرد و بالا نگه داشتن بیضه در مواقع استراحت است. با گذاشتن حوله سرد زیر بیضه و مصرف داروهای ضد التهاب طی ۲ تا ۳ روز، درد بیضه فروکش می کند .

۳- ضربه (تروما) به بیضه :

بیضه ها در اثر ضربه دچار آسیب شده و بر اساس شدت آن ، خونریزی و کبودی می تواند ایجاد کند .

در برخی موارد شدید که با پارگی بیضه همراه است ،نیاز به عمل جراحی اورژانس و ترمیم در اتاق عمل توسط متخصص کلیه و مجاری ادراری (ارولوژی) یا فوق تخصص کلیه و مجاری ادراری (اورولوژی) دارد .

  • درمان ضربه (تروما) به بیضه:

در موارد شدید درمان جراحی و ترمیم لازم است و در مواقع خفیف اقدامات محافظتی شامل پوشیدن لباس‌های زیر خاص، استفاده از مسکن‌ها و کمپرس گرم است .

۴- واریکوسل :

بزرگ شدن وریدهای اطراف بیضه  و ایجاد حالت واریس می تواند درد در بیضه ها و به ویژه در حالت ایستاده و زور زدن بکند .این حالت می تواند در موارد شدید باعث کوچک شدن بیضه ها و ناباروری شود که درمان آن جراحی است و بهترین روش عمل میکروسرجری است .

۵- هیدروسل ( آب آوردن بیضه ) :

تجمع مایع در کیسه بیضه میتواند باعث بزرگی بیضه در لمس شود که درمان آن در موارد شدید ، جراحی است .

  • درمان هیدروسل در بچه ها :

تا یک سالگی امکان بهبود وجود دارد و بعد از آن در صورت بچه دار نشدن نیاز به عمل به صورت مینی سرجری و با شکاف بسیار ریز است .

۶- پیچش ( تورشن ) بیضه :

پیچش ( تورشن ) بیضه یک اورژانس واقعی است و می تواند در عرض ۶ ساعت بیضه را به صورت کامل از بین ببرد .این حالت معمولاً در پسران بین ۷ تا ۱۲ سال و در حالت خواب و یا در اثر یک حرکت ناگهانی ایجاد می شود و باعث می شود خونرسانی شریانی به بیضه انجام نشود و درد شدید ایجاد می کند و تنها روش درمان ، ترمیم اورژانس در اتاق عمل توسط متخصص اورولوژی یا فوق تخصص اورولوژی است .

بیضه۷- سنگ کلیه :

سنگ کلیه می تواند به ویژه اگر در حالب باشد ایجاد درد در پهلو با انتشار به بیضه همان طرف نماید و با دفع سنگ ، بهبودی حاصل می شود .

 

بخوانید : واریکوسل

 

۸- سرطان ( کانسر ) بیضه :

سرطان ( کانسر ) بیضه در سن ۲۰ تا ۳۵ سال شایع است و معمولا درد ایجاد نمی کند .تشخیص آن با تورم بیضه بوده و توسط سونو گرافی و آزمایش خونی تایید می شود . امروزه درمان این سرطان پیشرفت زیادی کرده است .

۹- فتق ( هرنی) :

که در اثر شلی عضلات ایجاد شده و روده ها از میان عضلات به زیر پوست راه پیدا می کنند و درد با حرکت کردن و زور زدن بیشتر می شود .درمان فتق ( هرنی ) جراحی در سریعترین زمان ممکن است تا از شرایط اورژانس و سیاه شدن روده ها اجتناب شود .

۱۰- تحریک جنسی بدون انزال :

به علت تجمع اسپرم و عدم خروج آن صورت می گیرد و در ظرف مدت کوتاهی بهبود میابد .

۱۱- کیست بیضه ( اسپرماتوسل ) :

درمان کیست بیضه ( اسپرماتوسل ) در صورت بزرگ بودن بیش از حد برداشت جراحی است .

  • کدام موارد درد بیضه نیاز به مراجعه اورژانس دارند ؟

درد بیضه ای که به صورت ناگهانی و بدون سابقه ضربه و عفونت و مخصوصاً در سنین زیر ۲۰ سال شروع شود ، به علت پیچش یا چرخش بیضه (تورشن) بوده و نیاز به مراجعه اورژانس به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری (ارولوژی) یا فوق تخصص کلیه و مجاری ادراری (اورولوژی) دارد .در صورتی که بیش از ۴ تا ۶ ساعت از شروع درد بیضه گذشته باشد آسیب جدی به بیضه وارد می شود و باعث سیاه شدن و از بین رفتن کامل بیضه می شود .

 

بخوانید : فتق چیست؟

 

  • چه عواملی باعث پیچش یا چرخش بیضه می شود ؟

  1. ضربه
  2. هر حرکت ناگهانی مثل پریدن
  3. حرکات سریع بدن که در مراحلی از خواب روی می دهد .

 

  • درمان پیچش یا چرخش (Torsion) بیضه :

تنها درمان پیچش یا چرخش (Torsion) بیضه ، عمل جراحی اورژانس برطرف کردن آنست که در نیم ساعت و به صورت سرپایی انجام می شود.

محل عمل نیز معمولاً ردی از خود به جا نمی گذارد.

 

 

دکتر کیوان آقامحمدپور فوق تخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری و ناباروری

 

آپاراتپیج دکتر کیوان آقامحمدپور در سایت آپارات

 

مقالات مرتبط

نظر خود را بنویسید