مورمور شدن و گزگز کردن آلت
زمان مطالعه: 7 دقیقه

وقتی آقایان بخشی یا کل حس در آلت تناسلی خود را از دست می‎دهد این به معنی کرخت یا بی‎حس شدن،مورمور شدن و گزگز کردن آلت تناسلی است.

آلت تناسلی مردانه دارای پایانه‎های عصبی متعددی می باشد و معمولاً بسیار حساس است. بی‎حسی ممکن است زمانی بروز کند که فرد برای زمان طولانی در برخی وضعیت‎ها به حالت نشسته باقی می‎ماند. این وضعیت در عین حال ممکن است بر اثر کمبود میزان تستسترون و دیگر مشکلات مرتبط به سلامت یا بروز آسیب دیدگی رخ دهد. مشکلات مختلفی می‎توانند باعث این بی حسی  شوند.

  • علل بی حسی و گزگز کردن آلت تناسلی مردانه

دوچرخه‌سواری، نشستن به مدت طولانی و صدمات ناشی از خودارضایی بعضی از عوامل بی حس شدن آلت تناسلی مردان هستند.تغییر در عادات سبک زندگی مانند ایجاد وقفه‎های کوتاه در نشستن در طول روز، تنظیم حالت نشستن، تغییر مبل و صندلی هم می تواند در این زمینه موثر باشد.

بی حسی دستگاه تناسلی مردان در صورت عدم درمان به موقع ممکن است منجر به بروز عوارض جانبی شود. آلت تناسلی به طور طبیعی یک عضو حساس بدن می باشد. این موضوع به این معناست که آلت تناسلی شما به هنگام لمس شدن دیگر حس طبیعی نداشته باشد.اگر شما در پی علت بوجود آمدن بی حسی دستگاه تناسلی خود و درمان آن نباشید ممکن است این موضوع زندگی زناشویی شما را تحت تأثیر قرار دهد.

  • علائم مورمور شدن و گزگز کردن آلت تناسلی مردان

علایم بی‎حسی آلت تناسلی می‎تواند در افراد مختلف متفاوت باشد. در مورد برخی افراد این بی‎حسی شبیه به خواب رفتن پا یا دست است (مور مور شدن یا گزگز کردن آلت تناسلی). برای دیگران ممکن است القاء کننده این حس باشد که گویی جریان خون در آن ناحیه متوقف شده است.علایم دیگری نیز بسته به نوع آن و بدن فرد  وجود دارند که عبارتند از:

  • کبودی پوست
  • احساس سوزش
  • احساس سردی
  • احساس سوزن سوزن شدن

 

  • دلایل احساس مورمور شدن و گزگز کردن آلت تناسلی

برخی علل احتمالی بی حسی دستگاه تناسلی مردان عبارتند از:

  1. آسیب به آلت تناسلی

مورمور شدن و گزگز کردن آلت دوچرخه سوار، به ویژه کسانی که در فواصل زیاد دوچرخه سواری می کنند، بیشتر اتفاق می افتد. این اتفاق زمانی رخ می دهد که صندلی دوچرخه به پرینه فشار وارد می کند.

پرینه در مردان ناحیه ای بین  کیسه بیضه مردان و مقعد آنها می باشد. صندلی می تواند بر رگ های خونی و نیز عصب هایی که از پرینه عبور می کنند و موجب ایجاد احساس در آلت تناسلی می شوند فشار وارد کند.این فشار مکرر در نهایت می تواند منجر به مشکلاتی در نعوظ شود که اختلالات نعوظ نامیده می شود. اگر شما دوچرخه سواری می کنید و  اختلالات نعوظ را تجربه کرده اید، چندین نکته وجود دارند که می توانید این احتمال خطر را کاهش دهید.

بی حسی دستگاه تناسلی مردان همچنین می تواند یک عارضه جانبی ناشی از استفاده از دستگاه وکیوم به نام پمپ آلت تناسلی باشد. یک پمپ آلت تناسلی برای دستیابی به اختلال نعوظ استفاده می شود.این دستگاه از ساکشن (مکشن) برای وارد شدن خون به آلت استفاده می کند. این دستگاه همچنین می تواند موجب بی حسی موقتی به همراه علائمی همچون کبودی، درد و بریدگی در پوست شود.

  1. عوارض جانبی بیماری ها و داروها

هر بیماری که به عصب ها آسیب می رساند می تواند احساس آلت تناسلی و دیگر بخشهای بدن را تحت تأثیر قرار دهد. آسیب به عصب به نوروپاتی نیز شناخته می شود.

دیابت و اسکلروزیس چندگانه (ام اس) در بین بیماری هایی هستند که می توانند موجب آسیب عصب شوند و احساس در آلت تناسلی را تحت تأثیر قرار دهند. بیماری پیرونی، شرایطی که در آن بافت اسکاری به نام پلاک در آلت تناسلی تشکیل می شود نیز می تواند احساس بی حسی دستگاه تناسلی مردان را تحت تأثیر قرار دهد.این شرایط همچنین می توانند منجر به اختلالات نعوظ شوند. داروی سلژیلین (آتاپریل، کاربکس، الدپریل، دپرنیل) که مردم برای درمان بیماری پارکینسون استفاده می کنند می تواند موجب از دست دادن احساس در آلت تناسلی به عنوان یکی از عوارض جانبی شود.

  1. کاهش میزان تستسترون

تستسترون هورمونی است که در قدرت جنسی مردان، توده عضلانی و تولید اسپرم تأثیر دارد، با بالا رفتن سن، میزان تستسترون به تدریج کاهش پیدا می کنند.تستسترون کم در کنار تحت تأثیر قرار دادن قدرت جنسی، احساس و سطح انرژی، باعث می شود شما کمتر به تحریک جنسی واکنش نشان دهید. اگر فردی دارای تستسترون پایین باشد، درد و یا دیگر احساس ها را در آلت تناسلی خود تجربه خواهید کرد، و حتی ممکن است در طول رابطه ی جنسی خود احساس و لذت کمتری را تجربه کنید.

  1. آزمایش تستسترونبیماری پیرونی آلت تناسلی

بیماری پیرونی یک علت کمتر شایع بی حسی دستگاه تناسلی مردان می باشد. تجمع بافت اسکار، به نام پلاک در آلت تناسلی مشخصه این بیماری است. بافت اسکار نسبت به بافت طبیعی آلت تناسلی حساس تر می باشد و برخی از افراد بی حسی را تجربه می کنند.

  1. سرطان پروستات

پروستات نقش مهمی را در سیستم تولید مثل ایفا می کند. این عضو مایعی را تولید می کند که اسپرم را حمل می کند و در طول انزال مایع را با فشار بیرون می دهد.سرطان پروستات می تواند منجر به بی حسی، مور مورشدن  و دیگر تغییرات در آلت تناسلی شود. همچنین، فرد ممکن است نسبت به حالت عادی بیشتر ادرار کند و یا به همراه دیگر علائم در ادرار کردن مشکل داشته باشد.

  • چه کسانی در معرض خطر بی حسی آلت تناسلی قرار دارند؟

  • کسانی که دارای بیماری باشند که به عصب ها آسیب می رساند و یا آلت تناسلی را تحت تأثیر قرار می دهد مانند دیابت، ام اس و یا بیماری پیرونی
  • کسانی که دارای آسیب مغزی یا آسیب نخاعی به دنبال ضربه یا بیماری تحلیل رونده می شوند
  • دوچرخه سواری در فواصل طولانی
  • کسانی که تستوسترون پایین دارند
  • کسانی که داروی سلژیلین مصرف می کنند

 

  •  آزمایشاتی که برای تعیین دلیل بی حسی انجام می شود

دکتر متخصص اورولوژی ابتدا معاینه فیزیکی برای یافتن علت بی حسی دستگاه تناسلی مردان انجام می دهد. ممکن است از شما سؤالاتی از این قبیل بپرسند:

  • چه زمانی بی حسی شما آغاز شده است؟
  • آیا شما هیچ احساسی در آلت تناسلی خود دارید؟ اگر بله، چه احساسی دارید؟
  • آیا به نظر می رسد چه چیزی بی حسی را بدتر یا بهتر می کند؟
  • چگونه این بی حسی زندگی زناشویی شما را تحتت تأثیر قرار می دهد؟

آزمایش هایی که نیاز است انجام دهید بستگی به این دارد که پزشک به چه شرایطی مشکوک شده است، این آزمایشات ممکن است شامل موارد زیر باشند:

  • آزمایش خون برای بررسی سطوح پروتسترون
  • آزمایشات تصویربرداری مانند اسکن های MRI، برای یافتن مشکلاتی در مغز یا ستون فقرات
  • سونوگرافی برای بررسی بافت اسکار و جریان خون به آلت تناسلی

بخوانید : شکستن آلت تناسلی

 

  • درمان بی حسی آلت تناسلی مردان

درمان بی حسی و مورمور شدن آلت تناسلی بستگی به علت بی حسی آن دارد،برخی درمان ها عبارتند از:

  • درمان مورمور شدن و گزگز کردن آلت به علت آسیب به دستگاه تناسلی

اگر بی حسی آلت تناسلی شما به علت دوچرخه سواری باشد، شما ممکن است نیاز باشد که مدتی در دوچرخه سواری وقفه ایجاد کنید یا به مدت چند هفته از دوچرخه سواری خودداری کنید. اگر شما نمی خواهید دوچرخه سواری را ترک کنید، شما می توانید یکی از این توصیه ها را برای کمک کردن فشار روی ناحیه تناسلی خود انجام دهید:

  1. استفاده از یک صندلی پهن تر که پد بزرگتری دارد.
  2. پوشیدن شورت مخصوص دوچرخه سواری همراه با پد
  3. بالاآوردن صندلی یا زاویه دادن به آن به سمت پایین که فشار به پرینه را کاهش دهد.
  4. تغییر وضعیت یا استراحت کردن به هنگام دوچرخه سواری
  5. اگر دستگاه ساکشن شما موحب بی حسی شده، زمانی که استفاده از این پمپ را متوقف می کنید، بیحسی باید از بین برود. از پزشک خود برای روش های دیگر برای کمک به نعوظ سؤال کنید.
  • درمان بیماری های مرتبط

پزشک شما بیماری را که موجب مورمور شدن و گزگز کردن آلت تناسلی شما شده را تشخیص می دهد و آن را درمان خواهد کرد:

-اگر شما دیابت دارید، شما نیاز است که با رژیم، ورزش و داروهایی برای پیشگیری و کنترل آسیب به عصب قند خون خود را کنترل کنید.

-اگر شما بیماری MS دارید، پزشک شما ممکن است آن را با استروئیدها و یا داروهای دیگری را که بیماری را کند می کنند و علائم را کنترل می کنند، درمان کند.

-اگر شما دچار بیماری پیرونی هستید، پزشک شما ممکن است آن را با کلاژناز کلستریدیوم هیستولیتیکوم درمان کند. این دارو کلاژن را که موجب تشکیل بافت اسکار روی آلت تناسلی می شود، می شکند.

  • درمان دارویی

پزشک معمولاً دارویی را برای درمان شرایط پزشکی طولانی مدت مانند دیابت، MS و بیماری پیرونی تجویز خواهد کرد.

  • درمان کمبود هورمون تستسترون

فرد مبتلا به تستسترون پایین ممکن است نیاز به درمان هورمونی داشته باشد که می تواند به صورت قرص، تزریق و یا پچ پوستی باشد.پزشک شما می تواند این کمبود  را با جایگزینی تستسترون از دست رفتۀ بدن شما درمان می کند.

 

بی‎حسی آلت تناسلی مردان اغلب نتیجۀ بروز جراحتی در ناحیه کشاله ران است. فرد ممکن است بر اثر صدمه دیدن ناشی از سکس شدید، دوچرخه سواری در مسافت‎های طولانی یا در نتیجه تروما دچار مشکل مورد بحث شود.

درمان به طور معمول کار نسبتاً ساده‎ای است. استراحت دادن به آلت تناسلی می‏تواند به رفع بی‎حسی ناشی از آسیب دیدگی منجر گردد.اگر بی‎حسی ناشی از وضعیت یا اختلال مزمن یا اختلالات عصب باشد، درمان آن متفاوت بوده ،اگر علایم پس از درمان نیز ادامه یابند باید به پزشک متخصص اورولوژی مراجعه کرد.

 

دکتر کیوان آقامحمدپور فوق تخصص اورولوژی ، مجاری ادراری و ناباروری

 

آپاراتپیج دکتر کیوان آقامحمدپور در سایت آپارات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

صفحه اصلی
تماس با ما
ویزیت آنلاین
رزرو آنلاین
نظرات شما